26.75

15 Beoordelingen

Binnenkort verwacht

Medpets
Op werkdagen of op zondag voor 20:00 besteld, morgen in huis
Verkoop door: Medpets.nl

Bezorging in Nederland & België
✓ Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 20:00 besteld, morgen in huis
Meer dan 25.000 tevreden klanten
✓ Gratis retourneren binnen 14 dagen

Artikelnummer: 31b91e3a8737 Categorieën: , ,
Beschrijving

Vetplus Calmex Kat

Vetplus Calmex is een bijkomend diervoeder voor de kat welke het dier minder stressgevoelig maakt en zo de angst of spanning bij de situatie wegneemt.

Stress /spanningen n.a.v. stressvolle sitauties bij katten uiten zich oa. door zich overmatig te likken en te krabben, agressie, zelfbeschadiging, verstoppen of teruggetrokken gedrag, aanhankelijk / claimerig gedrag, verandering in eetlust, altijd in de gaten houden van de omgeving.

Oorzaken:

  • Bij spanningen die territoriaal bepaald zijn. Een kat ervaart een verandering in zijn territorium als een soort bedreiging en dit levert veel spanning op. Hierbij kunt u zoals denken aan een nieuwe kat in de buurt of aan een groot aantal katten bij uw kat in de omgeving.
  • Ook kan een kat die altijd in huis gehouden wordt spanning ervaren wanneer de kat bijvoorbeeld: als het ware ‘gedwongen wordt’ om collectief met andere katten thuis dit huishouden een sociale relatie aan te gaan. Dit kan voor sommige katten enorm voldoende spanningen opleveren.
  • Daarnaast bestaan er landelijk nog katten die een slechte aanloop hebben gekend (bijvoorbeeld uit een opvangcentrum of van de straat) die slecht gesocialiseerd zijn.
  • Situationele spanning is een tijdelijke spanningsfactor die zich aan de kat voordoet, u kunt hierbij denken aan de vuurwerkperiode of bijvoorbeeld een reis of verhuizing. Deze situatie zal geleidelijk weer verdwijnen maar kan op het moment dat het zich voordoet, behoorlijk genoeg spanning geven.

Voor al deze gevallen is er nu Calmex voor de kat. Calmex voor de hond is al langere tijdsduur zeer succesvol op de markt en mede verkrijgbaar bij Medpets. De bouw van Calmex voor de kat is nu gewend en in een andere toedieningsvorm geproduceerd (een oplossing die in de bek van de kat toegediend kan worden). In tegenstelling tot andere rustgevende producten werkt Calmex al binnen 30-60 minuten na toediening. Calmex heeft een werkingsduur van zes uur. Mag indien nodig herhaald worden.

Dosering:

Met behulp van de meegeleverde spuit kunt u eenvoudig en heel gedetailleerd uw dosering aanpassen op het lichaamsgewicht van uw kat. Houdt u daarbij de volgende dosering aan: 1 ml. per 4,5 kg. lichaamsgewicht twee keer per dag.

Samenstelling:

Water, sojaolie, l-theanine, levertraan, aroma’s.

Elke 1 ml bevat:

L-theanine 25 mg, Piper methysticum vijf mg (30% kavalactones), L-tryptofaan twaalf,vijf mg, vitamine B1 twee,vijf mg, Vitamine B3 2,1 mg, vitamine B6 twee,1 mg, vitamine B8 2,5 mg, vitamine B12 twee,5 mcg.

  • L-Theanine: is bewezen effectief in het verminderen van angstig of angstgerelateerd gedrag.
  • L-Tryptofaan is een voorloper van serotonine en helpt om angst, stereotypisch gedrag en reacties ten gevolge van spanningen te verminderen.
  • Piper Methysticum is een plant (kava kava) uit Polynesië. Het extract uit de wortels wordt al eeuwen ingezet om angsten te verminderen. Naast angstremmende eigenschappen heeft deze plant tevens een rustgevende, enigszins bedarend en spierverslappende kenmerken. Proeven hebben aangetoond dat het gebruik inderdaad is.
  • Vitamine-B is essentieel voor het maximaal functioneren van het centrale zenuwstelsel en voor de realisatie van neurotransmitters.
Extra informatie
Merk

Diersoort

Levensfase

Type product

EAN

5031812500407